Ce este EFT si cum se practica ?

EFT –“ Emotional Freedom Technique” – Autotratament de eliminare a emotiilor negative

eft_meridianProblemele emotionale nerezolvate se pot transforma in afectiuni fizice. Este important sa folositi EFT pentru a contracara efectele devastatoare ale emotiilor negative din viata de zi cu zi sau consecintele socurilor si traumelor emoţionale din trecut.

Ce este EFT?
Emoţional Freedom Technique este o tehnică de autotratament care combină sugestia psihologică cu metodele de presopunctură, pentru a vindeca problemele emoţionale.

Cum functionează EFT?
Metoda de autotratament emotional EFT are capacitatea de a scoate din subconstient reziduurile emotionale negative, de a le conduce la suprafata corpului prin intermediul unor puncte focar de energie şi a unor canale energetice (meridiane) si în final de a le descărca definitiv din fiinţa celui care le-a acumulat.
Medicina holistica afirmă că peste 50 % din tratamentul bolilor si în special al bolilor grave, constă din vindecarea de aceste emotii negative, ganduri care revin obsesiv, traume si şocuri emotionale care au avut loc în trecut şi s-au înradacinat profund în psihicul persoanei respective.

EFT va ajuta să:
– Eliminati emotiile negative
– Reduceti si sa eliminati durerea
– Implementati ţeluri pozitive
– Reduceti pofta excesivă de mâncare sau alte obiceiuri nesanătoase

Avantajele EFT?
– Metoda este foarte rapidă (durează doar 4-5 minute)
– Este foarte eficientă
– Poate fi practicată oriunde si oricând
– Nu necesită neaparat o a doua persoană ca terapeut, ci poate fi şi autotratament
– E o metoda simplă care se poate invăţa usor

Cum se practică EFT?


Procedeul EFT are 3 etape:
EFT-tapping-points1. Se presează punctul de sub clavicula (1) cu miscari circulare (nu conteaza sensul), timp în care se descrie detaliat problema care a generat supararea sau trauma respectivă. Aceasta etapă poate uneori sa dureze mai mult, daca problema respectiva este una foarte gravă. Este importantă descrierea detaliată, cu fapte concrete, persoane, date si in special amanunte legate de sentimentele si trairile sufletesti pe care le-ati avut atunci sau inca le mai aveti. Sugestiile incep aici cu fraza: „Mă iubesc si mă accept asa cum sunt, complet si profund, cu toate că … si acum incepeti să vă detaliati problema care v-a supărat sau v-a produs o emotie negativă”.
2. Se fac tapotamente (batai usoare) cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu de 5-9 ori in punctele indicate de la (2) la (12), de pe traseul meridianelor energetice, in timp ce se rosteste sugestia verbala folosita pentru a scoate la suprafata emotia respectiva. Sugestia verbala este o sintetizare intr-o propozitie scurta a ceea ce am detaliat la punctul anterior. De exemplu „Sunt îngrijorat de starea sanatatii mele” sau „Am fost jignit” etc. Sugestia se rosteste o data pentru fiecare punct in timp ce acesta se bate usor cu degetele de 5-9 ori.  Fenomenul de vindecare emotionala care se produce in aceasta etapa, poate fi descris ca o dezlipire a reziduurile emotionale fata de planurile profunde sufletesc si mental.
3. Se fac tapotamente în punctul de eliminare a reziduurilor emotionale (13) spunand cu voce tare sugestia finala de eliminare. „Decid să las toate aceste lucruri să se ducă.” In aceasta etapă emotia respectiva este eliminata din corp prin degete.

Sugestiile verbale si punctele focar energetice
(1)   punctul de sub clavicula este singurul care se maseaza cu miscari circulare. El se gaseste in depresiunea formata sub clavicula in capatul acesteia dinspre stern (osul pieptului) in locul in care se intalnesc cele 3 oase: clavicula, sternul si prima coasta. Se maseaza cu o singura mana.
(2)   punctul din crestetul capului sau fontanela
(3)   punctul dintre sprancene situat la radacina nasului
(4)   extremitatea externa a ochiului
(5)   sub ochi pe arcada osoasa a orbitei oculare
(6)   sub nas, la jumatatea distantei dintre nas si buza superioara
(7)   mijlocul barbiei
(8)  din nou punctul de sub clavicula (1), dar de aceasta data se fac tapotamente la fel ca si la celelalte puncte
(9)   pe partea laterala a toracelui, la o latime de palma sub axila
(10) sub san
(11) incheietura mainii in partea interioara
(12) incheietura mainii in partea exterioara
(13) punctul situat la unirea degetului mare cu cel aratator, de pe partea superioara a palmei.
(13) Puntul de descarcare a reziduurilor emotionale, este ultimul punct simulat in metoda EFT.

EFT este recomandata de catre foarte multi medici si psihologi in ultimii ani, datorita avantajelor si beneficiilor prezentate, cat si datorita capacitatii acestei metode de a elimina din memoria afectiva reziduurile emotionale care genereaza atat de multe probleme. EFT este pe cat de simpla pe atat de eficienta. Incercati si va veti convinge singuri!

.

Daca vrei sa afli mai multe, descarca gratis manualul EFT dand click AICI.

.

sursa

Advertisements
Categories: Terapia prin EFT | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: