EFT – Tehnica celor 3 batai

tarzanTehnica celor 3 batai” este un exercitiu rapid, care va ajuta stimularea sistemului imunitar si a energiilor voastre, si are efectul de a va creste puterea si vitalitatea. Folositi-o cu incredere ori de cate ori simtiti o stare de moleseala sau apatie in timpul zilei.

1) PASUL 1: bataia punctelor K-27

Pentru a localiza corect aceste puncte, puneti degetele mai întâi pe scobitura în forma de U din partea superioara a sternului (cam pe
unde-si leaga un barbat cravata). De la baza acestui U, coborâti degetele cam vreo 2,5 centimetri si apoi mutati spre dreapta (sau stânga) înca vreo 2,5 centimetri, în tesutul moale sub clavicula, la stânga si la dreapta sternului. Majoritatea oamenilor au depresiuni mici acolo.

Incrucisarea mâinilor, în timp ce bateti punctele K-27, emuleaza intersectia meridianelor energetice de la gât. Bateti punctele K-27 cu vârfurile degetelor aratator si mijlociu, în timp ce inspirati profund prin nas si expirati pe gura, de cate trei ori.

Stimularea punctelor K-27 are avantajul de a imbunatati si a usura citirea, prin îmbunatatirea oxigenarii si cresterea fluxului de sânge catre creier. Facând acest exercitiu înainte de a citi ceva, veti reduce oboseala ochilor si poate ajuta chiar persoanele cu “dislexie” si alte dificultati de învatare.

2) PASUL 2: bataia timusului

Timusul este glanda care monitorizeaza si reglementeaza fluxul de energie al corpului. Thymos este cuvântul grecesc care înseamna chiar “energie vitala”. Orice dezechilibru în fluxul de energie prin orice meridian va fi corectat si reechilibrat prin bataia timusului.

Timusul este asezat in partea superioara a toracelui, si joaca un rol esential în sistemul imun al organismului. Pentru ca este legatura dintre mental si corp, raspunsul acesteia la stresul emotional sau fizic este atrofierea sa precum si reducerea energiei de viata.

Stimularea timusului echilibreaza energia vitala si sprijina o sanatate vibranta, pozitiva. Gânditi-va la toata energia pe care o avea Tarzan dupa ce isi batea pieptul!

Pentru a efectua bataia timusului, bateti în mijlocul pieptului, fie cu degetele fie cu pumnul, în timp ce repetati cu voce tare afirmatia “Energia mea de viata este intensa; sunt plin/a de iubire!”, si facand trei respiratii adânci.

3) PASUL 3: bataia punctelor neurolinfatice ale splinei

În medicina chineza, meridianul splinei este privit ca un punct important de conectare a tuturor celorlalte meridiane între ele, astfel sistemul energetic al splinei interactioneaza cu pancreasul, stomacul, intestinul subtire, rinichi, plamâni si sistemul vascular. Splina joaca de asemenea un important rol in sistemul imunitar prin participarea ei la procesul de hematopoeza (sau, mai simplu spus, de fabricarea sangelui). Sanatatea ei ne asigura o buna rezistenta la efort.

Aceste puncte fiind si parte ale sistemului limfatic, sistem care este responsabil in eliminarea toxinelor din organism. Bataia acestor puncte ajuta procesul de îndepartare al toxinele si in lupta impotriva infectiilor, moduleaza chimie sângelui si a hormonilor, contracareaza efectul stresului, si ajuta la metabolizarea alimentelor.

Localizati aceste puncte sub sâni, la vreo 2,5 centimetri sub sfârcul sânului pentru barbati si exact unde începe sa se formeze sânul, pentru femei, de fiecare parte a corpului.

În mod ideal, veti bate aceste puncte cu vârfurile degetelor. Adunati vârfurile degetelor împreuna, si folositi mâna stânga pentru a bate punctul din partea stânga, respecti folositi mâna dreapta pentru partea dreapta.

Uneori, aceste puncte pot fi dureroase, ceea ce inseamna ca unele toxine s-au acumulat în sistemul dumneavoastra limfatic. În cazul în care aceste puncte sunt foarte sensibile, puteti mai degraba sa le masati. Dupa câteva zile durerea ar trebui sa dispara, si apoi puteti începe sa le bateti.

Stimulati aceste puncte pentru doua-trei minute, respirand profund si repetând afirmatia “Am credinta, incredere si curaj in fata viitorului. Asimilez cu usurinta orice schimbare din viata mea.

Daca presimtiti o stare de rau, bateti sau masati aceste puncte timp de 3-5 minute bune, pâna când veti simtiti ca un val de energie va invadeaza corpul si mintea.

Baterea acestor puncte, de asemenea, ajuta la stimularea metabolismului, deoarece energia splinei este atât de implicata în procesul digestiv. Foarte util celor care sunt atenti la greutatea lor, bateti aceste puncte pentru câteva minute înainte si dupa orice masa.

Desi majoritatea simt o crestere imediata in vitalitate, efectele acestei tehnici sunt cumulative, fiind resimtite la potential maxim dupa o folosire consecventa pe o perioada de timp. Faceti-va o rutina din a practica aceasta tehnica in fiecare dimineata, inainte de a va spala pe dinti. Introduceti-o in rutina zilnica! Nu practicati aceasta tehnica înainte de a merge la culcare!

.
.

 

sursa

 

Advertisements
Categories: Terapia prin EFT | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: