Mooji – biografia unui iluminat

mooji

Traducator: Adina Amironesei  http://adinaamironesei.blogspot.ro

“Anthony Paul Moo-Young, cunoscut sub numele de Mooji, s-a nascut la 29 ianuarie 1954 în Port Antonio, Jamaica. În 1969, s-a mutat în Marea Britanie iar in prezent trăieste în Brixton, Londra. Anthony a lucrat in Londra ca artist, făcând portrete pe stradă mulţi ani, apoi ca pictor şi creator de vitralii, iar mai târziu ca profesor la Colegiul Brixton.

În 1987, o întâlnire întâmplătoare cu un mistic creştin a schimbat viata lui Mooji pentru totdeauna. A ajuns in scurt timp într-o experienţa directă cu Divinitatea, experimentând o schimbare radicală în conştiinţă atât de profundă încât din afară, pentru mulţi dintre cei care l-au cunoscut, parea să fie o persoană complet diferită.

Odata cu acesta trezire a conştiinţei, o transformare interioară profundă a început, care s-a desfăşurat in timp sub formă de experiente miraculoase şi intuiţii mistice. Se simţea un vânt puternic de schimbare in viaţa sa si a observat in sine un îndemn adânc să se predea complet voinţei divine. La scurt timp după, el a renuntat la postul său de profesor, a plecat de acasă şi a început o viaţă in simplitate, linişte şi predare voii lui Dumnezeu, această dorința manifestându-se spontan în el.

Pentru următorii şase ani, Mooji a plutit în derivă într-o stare de meditaţie spontana, orb la lumea exterioară, desi el ştia asta in mod constient. Pe parcursul acestor ani, a trăit aproape fara nici un ban, dar a fost constant absorbit intr-o stare de mulţumire şi bucurie interioara. Sora lui, Julianne, l-a primit în casa ei cu bunătate şi i-a oferit timpul şi spaţiul atat de necesar sa infloreasca spiritual, fără presiunile obişnuite şi cerinţele vieţii cotidiene.

Mooji se referă la această perioadă a vieţii sale ca fiind “ani de pustiu” (in sensul de inchidere față de exterior) şi vorbeşte înduioşător de un sentiment profund de a fi “aşezat in poala lui Dumnezeu”. In multe privinte, aceasta perioada nu a fost uşoara pentru Mooji, dar nu există nici o urmă de regret sau remuşcări în tonul lui când povesteşte despre el în acei ani. Dimpotrivă, spune despre el insusi in această fază a vieţii sale ca fiind bogat, binecuvântat şi incărcat de har, încrezator şi dedicat iubirii.

Din 1999, Mooji predă *satsang* sub formă de întâlniri spontane, conferinte intensive şi chiar întâlniri unu-la-unu cu multi care-l viziteaza, din toate părţile lumii, în căutarea experimentarii directe a adevărului. Puţini dintre profesorii moderni ai tradiţiei Advaita expun “cunoaşterea Sinelui” şi metode de auto-cercetare, autocunoaștere, cu atât de multă claritate, dragoste şi autoritate.

Stilul său este direct, clar, plin de compasiune şi, adesea, plin de umor.

Odată prins în strânsoare de întrebările sale, nu pare să existe nici un loc pentru a te putea ascunde.

În prezent Mooji preda *satsang* în Brixton, Londra, unde locuieşte. De asemenea, el călătoreşte în mod regulat în Irlanda, Spania, Italia, Germania, Brazilia, America de Nord si India, unde conduce întâlniri satsang, workshopuri intensive si meditatii. El este mereu deschis întâlnirilor celor ce caută sincer al adevărul, indiferent de locul lor de origine.

***(informațiile privind biografia lui Mooji provin de pe site-ul acestuia iar traducerea imi aparține)

(*Satsang* (सत्सं – pronunţat saţang) vine din Sanskrită, unde „sat” înseamnă adevăr şi „sang” înseamnă companie. Termenul descrie în filozofia indiană (1) compania adevărului cel mai înalt, (2) compania unui guru sau (3) comuniunea cu un grup de oameni care ascultă, vorbesc despre sau asimilează adevărul.)”

Exista pe youtube o gramada de videoclipuri cu Mooji, o sa postez si eu cateva interesante…

sursa

Advertisements
Categories: Mooji | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: