Legea Rezonantei

Legile Universului

legea rezCu totii pe parcursul scolii am invatat ca lumea fizica este guvernata de legile fizicii, dar poate multi dintre noi au simtit ca in spatele acestor legi exista altele, mult mai generale care ofera explicatii de ansamblu nu numai fenomenelor fizice dar si asupra vietii in general.
Desigur ca de-a lungul istoriei multi iluminati au incercat o descriere a acestor legi ce guverneaza Universul si chiar daca numarul legilor difera de la caz la caz iar unele legi la unii autori sunt inglobate in altele, cu toate acestea eu cred ca merita sa “aruncam” o privire asupra urmatoarei minicolectii de texte privitoare la acest subiect (materialul este de pe Scribd si poate fi downloadat).

Autor: Adina Amironesei   http://adinaamironesei.blogspot.com/

“Sunt convins că ați auzit de multe ori expresia „suntem pe aceeași lugime de undă”, probabil ați și folosit-o în diverse contexte. În copilărie credeam că acesta e doar o metaforă. După ceva vreme însă, mi-am dat seama că nu e doar o metaforă …

În fizică, lungimea de undă este un parametru de bază al oricărui fenomen ondulatoriu (undă, vibrație) iar rezonanța este tendința unui sistem de a oscila/vibra cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvențe de rezonanță. Rezonanța este un fenomen ce apare peste tot în natură, astfel că există rezonanță în cazul undelor mecanice, a undelor  electromagnetice (lumină), dar și în cazul funcțiilor de undă în fizica cuantică.

Dar rezonanţa nu este doar un fenomen întâlnit în știința numită fizică. Să nu uităm că tot ceea ce există în univers vibrează cu o anumită frecvenţă specifică (sau cu mai multe în cazul sistemelor complexe, cum ar fi omul) şi deci totul interacţionează mai mult sau mai puțin, măsura de interacțiune fiind dată de diferența de frecvența existentă între „partenerii” interacțiunii (cu cât diferența de frecvența este mai mică, cu atât interacțiunea este mai puternică).

Dintre legile universale, legea vibraţiei susţine că tot ce există în Univers se află într-o stare continuă de vibraţie. Universul cu tot ceea ce cuprinde el este alcătuit din energie. Totul este energie în mişcare. Același lucru spune și principiul vibrației unul dintre principiile Kybalionului. Carmen Harra formulează aceasta astfel: “Suntem cu toții energie care este în continuă mișcare, iar spiritul, care traiește în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în Univers nu este fix, totul este în permanentă transformare și asta ne include și pe noi, cu viețile noastre cu tot.”

Având în vedere aceste lucruri, putem bănui cu ușurință că tot ceea ce trăim, tot ce ni se întâmplă, este în perfectă rezonanță cu frecvența noastră a fiecăruia, acesta fiind și înțelesul expresiei “nimic nu e întâmplător” (expresia neavând nimic de a face cu destinul așa cum este uneori greșit înțeleasă).

Faptul că până acum se credea că frecvența noastră a fiecăruia, este determinată doar de gândurile pe care le emitem a fost în ultima vreme completat de descoperirile privind câmpul electromagnetic al inimii, care este mult mai extins decât cel generat de creier (fapt demostrat în urma unor cercetări efectuate în cadrul unui institut de cardiologie din California).

Acest lucru și încă multe alte multe informații strict necesare îmbunătățirii calității vieții noastre pot fi găsite intr-un documentar de excepție, numit chiar “Legea Rezonanței”, în care Pierre Franckh a reunit 25 de cercetători din întreaga lume pentru a lămuri cât mai bine, pe înțelesul tuturor legătura dintre această lege și realitatea pe care o trăim.

Astfel, nume celebre ca Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, Dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, Dr. Eric Pearl, Prof. Dr. Hans-Peter Dürr, și mulți alții oferă informațiile și conexiunile necesare unei bune înțelegeri a necesității schimbărilor profunde pe care trebuie să le facem în cazul când ne dorim o viață în profundă armonie cu noi înșine dar și cu Universul.

Iată documentarul, vă asigur că merită fiecare secundă!”

În acest film documentar, cercetătorul Gregg Braden, împreună cu mai mulţi oameni de ştiinţă, explică una din legile fundamentale de funcţionare a Universului – legea rezonanţei, strâns legată de modul în care gândurile, sentimentele şi convingerile noastre ne influenţează pe noi, dar şi materia din jurul nostru

Toate tradiţiile spirituale ale omenirii conţin menţiuni despre legea universală a rezonanţei, care afectează toate lucrurile şi fiinţele din Univers. “Ştiinţa de astăzi a demonstrat că atunci când simţim o emoţie pozitivă, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele trupului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce nişte efecte formidabile“, arată cercetătorul Gregg Braden.

Tot ceea ce suntem, facem şi gândim ne influenţează într-un anumit mod viaţa: gândurile negative vor duce întotdeauna la efecte negative, în timp ce o gândire pozitivă ne va ajuta să ne schimbăm cursul vieţii în bine.

“Precum la un televizor, putem comuta pe diferite programe. Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers, care îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison. Îşi caută deci o energie asemănătoare cu energia gândurilor noastre, după principiul «ceea ce se aseamănă se adună».

Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră. Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe alţii, vorbăria interminabilă a minţii – totul formează un fel de intenţie”, explică oamenii de ştiinţă în acest film.

Pentru a putea face cele mai bune alegeri şi pentru a ne îndeplini cât mai uşor visele şi scopurile, pentru dezvoltarea noastră personală trebuie să înţelgem pe deplin aceste concepte şi să acţionăm în conformitate cu ele.

sursa sursa

Categories: Gregg Braden | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: