Vine perioada alergiilor. Ce sunt, de fapt, alergiile?

Pentru a intelege mai bine alergiile, voi face o mica introducere despre boli.
Bolile sunt reactii de supravietuire ale organismului la socurile emotionale suferite, cauzate de identificarea noastra inconstienta cu problemele vietii, cu tragediile si suferintele prin care trecem. Momentul de inceput al unei boli, alergii, cancer il constituie asa zisul soc emotional si este necesara indeplinirea a trei conditii pentru a se produce:
1. sa fie brusc, sa ne ia pe nepregatite;
2. sa fie trait in solitudine, adica sa nu povestim nimanui, nici chiar noua insine despre trairile noastre in legatura cu acel eveniment-soc emotional;
3. sa nu aiba solutie imediata sau relevanta.

Cum poate o alergie sa fie o reactie de supravietuire?
Sa presupunem esti in drum spre casa, pe un trotuar iar la un moment dat, trecand pe langa o curte, un caine fioros incepe sa latre puternic incat te si sperie. Acest latrat a fost momentul socului emotional, care ti-a provocat o reactie, creierul tau, inregistrand (fara aprobarea ta constienta) prin intermediul simturilor tale detalii despre acea situatie pentru a putea sa te tina pe tine departe de o situatie asemanatoare pe viitor, exact in scopul supravietuirii. Daca afara era de exemplu arsita si era polen in aer, poate si un miros de paie, din acel moment, creierul tau va face asocierea cu acest eveniment neplacut a soarelui puternic, polenului, paielor si bineinteles a cainelui care a provocat socul tocmai pentru a-ti reaminti inconstient sa fii pe faza, ori de cate ori le vei intalni in viata. Medicina iti si demonstreaza multe din alergii prin testele de alergie, in schimb cauzele lor le pun pe seama factorilor ereditari, predispunerea ta la ele, etc… Ce se intampla insa cand devii alergic la soacra?… :)

Pentru detalii si lamuriri, iti recomand sa vizionezi filmul documentar de 4 ore aflat la sectiunea VIDEO a meniului blogului…

______________________________________________________________________________________

Daca va plac articolele mele, in partea dreapta a paginii exista o rubrica unde puteti sa va inscrieti prin introducerea adreselor de email. Voi posta saptamanal articole din ce in ce mai interesante!

Categories: Boli / Metode de vindecare, Stiinta Vindecarii Germane | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: